© Dirk Vranken

PCVO Limburg Campus Maasmechelen bezoekt ArcelorMittal

Op dinsdag 9 mei 2017 vertrokken onze cursisten HBO5 elektromechanica van de campussen Maasmechelen en Diepenbeek, onder begeleiding van René Caelen en Zekai Ates, op bedrijfsbezoek naar ArcelorMittal in Genk. Bij het binnenkomen werden ontvangen door dhr. Karel Klofac, productie-ingenieur.

Dirk Vranken

ArcelorMittal maakt deel uit van de wereldleider in staalproductie ArcelorMittal. De naam is afkomstig van de oorspronkelijke naam Arcelor, aangevuld door de huidige eigenaar dhr. Laskhmi Mittal uit Indië. Het bedrijf is wereldwijd verspreid en staat bekend om het verzinken van staal en specifiek voor carrosserieweerstand. Het verzinken wordt toegepast naargelang de vraag van de klant. Zo kan het staal sterk en veel trek weerstaan voor bv. het carrosseriewerk van een auto.

De aanwezige cursisten werden verwend door een uitgebreide rondleiding die onder leiding stond van Danny Everts, kwaliteitscoördinator van het bedrijf. De rondleiding startte in de hal waar de elektrische onderhoudsstations zich bevinden. Hier werden de kleine onderhouden uitgevoerd en herstellingen gedaan. Daarna volgde de hal met onder andere de elektrolytische verzinklijn, die ruim 6 meter hoog en 300 lang is. Meteen naast deze hal ligt het magazijn, waar 2 automatische rolbruggen met een scanner lezen welke metalen rollen ze moeten aan- of afvoeren.

Eén van de cursisten, Sebastiaan, reageerde als volgt: “Ik werd aangenaam verrast door een interessante en boeiende presentatie. Niet enkel wat er gebeurt in de fabriek, maar ook door de geschiedenis en de opbouw van de fabriek werden toegelicht. Ze probeerden er absoluut geen reclamepresentatie van te maken, maar een realistische presentatie, waar ik ze zeer dankbaar voor was. In het algemeen vond ik het een zeer interessant bezoek. Een aanrader voor andere cursisten om eens een kijkje te nemen in een bedrijf waar technische kennis een must is.”

Als u meer informatie wenst over onze HBO5-opleiding Elektromechanica, of één van onze andere opleidingen, aarzel dan niet en neem contact op via pcvolimburg@limburg.be of +32 (0)89/77.09.55.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer