Direct naar artikelinhoud

Oscargenomineerde componist Jóhan Jóhannsson op het Bozar Electronic Arts Festival

Jóhan Jóhannsson

Voor het zesde jaar op rij gaat het Bozar Electronic Arts Festival door in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Daar kunnen bezoekers van 14 tot 30 september terecht voor een brede kijk op de elektronische kunsten. De blikvanger van de affiche is de Oscargenomineerde componist Jóhan Jóhannsson.

De IJslandse componist Jóhan Jóhannsson, die onder andere instond voor de soundtracks van Arrival en de nieuwe Blade Runner, vormt het paradepaardje van het eclectische muziekweekend. Naast Jóhannsson komt ook de Australiër Ben Frost zijn nieuwe nummer voorstellen en brengt de Amerikaanse componist William Basinski een eerbetoon aan David Bowie.

Het festival biedt een mix van muziek, performances en tentoonstellingen. Zo gaan zes vrouwelijke Belgische kunstenaars aan de slag met technologie en wetenschap in de expo Tendencies.

In het tweede deel van 2017 zal Estland, de digitale pionier in Europa,  het festival overnemen.  Met The Archeology of the Screen. Estonian Example toont het een selectie digitale videokunst en op 14 september levert het zelfs de opener van het festival: cybertheater Demultiplexia.

Tot slot is het zeker uitkijken naar Space Time Helix. Kunstenares Michela Pelusio creëerde voor de band bovendien speciaal een opto-akoestisch instrument, waarbij licht en geluid hand in hand gaan.