© FrMi

Dans en yoga in kerk van Veulen tijdens Open Kerkendagen

De gemeente doet dit weekend (3 en 4 juni) mee aan de 10de editie van de Open Kerkendagen, met als thema ‘Zet de stenen in beweging’. In de Onze-Lieve-Vrouw Tenhemelopnemingkerk in Veulen kan je terecht voor een dansvoorstelling, yogasessies of een vrij bezoek.

Frank Missotten

Op zaterdagavond zet de Heerse dansformatie G-Dance van 18.30 uur tot 19 uur de stenen van de kerk in Veulen in beweging tijdens een kleine voorstelling. Vanaf 19.30 uur kun je er ook deelnemen aan twee yogasessies. “Tijdens deze yoga-initiaties kom je volledig tot rust en ben je weer helemaal opgeladen met positieve energie”, aldus Michele Houbraken, diensthoofd vrije tijd. “Alles is gratis, maar voor de yogasessies vragen we bij voorkeur om in te schrijven. Dat kan via toerisme@heers.be of 011/48.01.22.”.

Zondag kan je de kerk van 10 uur tot 18 uur vrij bezichtigen met behulp van een filmopname over de geschiedenis van het kerkgebouw en zijn unieke interieur. Het pronkstuk is het prachtig beschilderde cassettenplafond, aangebracht in opdracht van gravin Marie d’Argenteau in 1627.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer