© VRT

Kaat Mendonck aan het hoofd van Radio 2 Limburg

Kaat Mendonck komt aan het hoofd te staan van Radio 2 Limburg. Ze vervangt de huidige programmaverantwoordelijke Roeland Gelade. Die wordt coördinator regionaal nieuws bij de VRT en gaat de 5 regioredacties van Radio 2 aansturen. Mendonck werkt al 13 jaar bij de VRT, waarvan de laatste 10 jaar bij Radio 2 Limburg. Ze wordt de eerste vrouwelijke baas in de 70-jarige geschiedenis van de zender.

mce

“Ik ben Kaat Mendonck, 40 jaar en ik woon in Hasselt”, stelt ze zich even voor. “Na mijn studies Politieke en Sociale Wetenschappen in Gent, deed ik ervaring op bij de Gentse studentenradio Urgent en de tv-zenders Kanaal 3, AVS en Kanaal Z. In 2004 kwam ik bij de VRT terecht. Eerst op de redactie van Studio Brussel, waar ik nieuws las en reportages maakte voor het cultuurprogramma Mekka. Ik presenteerde daar ook het toppunt van de relaxte zondagsradio Lazy Sunday.”

Sterk merk

“Toen ik van Gent naar Limburg verhuisde ruilde ik Studio Brussel in voor Radio 2. Ik leerde de provincie Limburg kennen door reportages te maken en ik presenteerde 3 jaar lang het ochtendprogramma. In 2012 werd ik eindredacteur en nieuwslezer en de laatste jaren ben ik verantwoordelijk voor de digitale switch. Net als mijn voorganger Roeland Gelade wil ik van Radio 2 Limburg een sterk merk maken, in en buiten Limburg. Ik wil de beste verhalen zoeken en vertellen op alle mogelijk manieren: op de radio en digitaal.”

Radio 2 kan vandaag positieve luistercijfers voorleggen. De grootste familie stijgt tot 31,3%. Dat is het hoogste marktaandeel in 4 jaar tijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer