Ex-werknemer castingbureau krijgt twee jaar cel voor verkrachting

Het hof van beroep in Antwerpen heeft Chafik A. (29) uit Deurne veroordeeld tot twee jaar cel voor het verkrachten van een 21-jarige vrouw. In eerste aanleg had hij nog vier jaar cel gekregen, maar toen werd hij ook schuldig bevonden aan de verkrachting van een 16-jarig meisje. Voor dat feit werd hij nu vrijgesproken.

Het 21-jarige slachtoffer was in februari 2016 naar de politie gestapt, omdat Chafik A. haar na een afspraakje met geweld verkracht had. De beklaagde gaf toe dat de seks wat ruw was geweest, maar beweerde dat alles met haar instemming was gebeurd. Zowel de rechters in eerste aanleg als in beroep hechtten echter meer geloof aan de verklaring van het slachtoffer, die ondersteund werd door een medisch attest.

Naar aanleiding van haar klacht waren nog vier jonge vrouwen opgedoken die zich door de beklaagde misbruikt voelden. De meesten hadden hem leren kennen via Hakuna Casting, het castingbureau dat onder meer figuranten had gezocht voor de film ‘Black’. Uit het onderzoek bleek al snel dat hij zijn functie als “casting director” misbruikt had om vrouwen te verleiden.

De man stond oorspronkelijk voor vijf feiten terecht, maar werd voor drie ervan vrijgesproken in eerste aanleg. In beroep volgde nog een vrijspraak voor een vierde feit, de vermeende verkrachting van een 16-jarig meisje. Ze had pas anderhalf jaar na de feiten een klacht ingediend en kon ook geen medisch attest voorleggen. Uit haar verklaring bleek onvoldoende dat ze tegen de beklaagde duidelijk gezegd had dat ze de seksuele handelingen niet wilde. Chafik A., die intussen niet langer werkzaam is bij het castingbureau, heeft alle feiten altijd ontkend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen