© EPA

Nieuwe coach Ernesto Valverde wil FC Barcelona “nog groter maken”

Ernesto Valverde heeft woensdag Camp Nou bezocht, daags voordat hij zijn handtekening zet onder zijn tweejarig contract als coach van FC Barcelona. “Ik voel me een geluksvogel”, zo verklaarde de 53-jarige Valverde al aan Barça TV.

Maandag kondigde Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu aan dat Valverde de nieuwe coach wordt bij de Catalanen. “Het is een voorrecht hier te mogen komen. Ik voel me een geluksvogel dat de club mij in gedachten had en me de job heeft aangeboden”, aldus Valverde. “Ik ben heel enthousiast om deze nieuwe fase in mijn carrière aan te vatten. Het is een enorme uitdaging. Ik wil FC Barcelona nog groter maken dan het al is.”

De voormalige aanvaller speelde van 1988 tot 1990 in het shirt van Barcelona. “Dat is lang geleden. Nu ben ik ouder en leven we in een compleet andere tijd. Ik ben me nu veel meer bewust wat het betekent om deze stap te maken. Toen was ik zeer jong.”

“Ik wil dat de fans een team vol toewijding op het veld zien”, vervolgt de Spanjaard, die overkomt van Athletic Bilbao. “Hopelijk kunnen de supporters blijven genieten, zoals ze de voorbije jaren gedaan hebben. De voorbije seizoenen zagen ze fantastische spelers en trainers. Dat wil ik zo houden. Ik wil hen zelfs nog meer laten genieten, ze moeten trots zijn op het team”, besluit de opvolger van Luis Enrique.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer