Direct naar artikelinhoud
antwerpen

Gezocht: man rukt kettingen af van violiste (66) en vlucht weg

De man droeg een blauw donsjas en donkere broek.

Politie en gerecht zijn op zoek naar een man die op dinsdag 21 februari 2017 een vrouw heeft bestolen in het centrum van Antwerpen.

Het slachtoffer, een violiste van 66 jaar, was die namiddag haar kleinkinderen gaan afhalen aan de schoolpoort. Toen ze thuiskwam in de Grote Pieter Potstraat, stond opeens een onbekende man in haar inkomhal. Hij bood aan de vrouw te helpen door de rolschaatsen die de kinderen aanhadden, uit te trekken. En hoewel de dame zijn aanzoek afwees, deed de man gewoon verder.

Het werd zelf nog meer bizar: de man bood plots sokken te koop aan en wanneer de vrouw opnieuw zei dat ze geen interesse had, greep hij haar vast en rukte hij de kettingen van haar hals, één met een hangertje in de vorm van een viool en een tweede met een oranje pendule. Tijdens zijn vlucht raakte de dader nog slaag met een toevallige getuige, maar hij kon uiteindelijk toch ontkomen.

De dader werd gefilmd door bewakingscamera's. Hij is mager en ongeveer 1m75 lang. Hij heeft kort donker haar en droeg die dag een blauwe donsjas en een donkere broek. De man sprak Nederlands met een vreemd accent. Kent u hem? Gelieve dan contact op te nemen met de politie, ook als u weet waar hij verblijft of verbleven heeft.