© IMAGEGLOBE

Alcoholverslaafde Halense trapt exen in kruis en trekt haren uit

Een 39-jarige Halense heeft zich woensdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor enkele feiten van agressie.

GeHo

In februari 2015 kreeg de, nochtans tengere, vrouw het aan de stok met haar ex die in het ziekenhuis lag. Ze nam daarop zijn autosleutels mee en verkocht hem nog enkele klappen. Een dag later toen hij uit het ziekenhuis ontslagen was, stond ze plots aan zijn deur in Zonhoven. Ze wou hun dochter (6) komen halen. De man kreeg een trap in het kruis en een klap in de nek. Zelfs de zoon kreeg enkele trappen toen hij tussen wou komen. Haar ex hield er een dagenlange pijn in de testikels aan over. “Ik had een beetje gedronken,” klonk het.

In april 2016 kreeg een nieuwe vriend met de alcoholverslaafde vrouw af te rekenen. Ze trok hem meerdere haren uit. Hij diende na lang wachten en na zijn schaamte overwonnen te hebben een klacht in. “Uit vrees dat zijn haar niet terug zou groeien,” klonk het.

De vrouw is geen onbekende voor het gerecht. Al twee keer kreeg ze opschorting van straf onder voorwaarden. Nu vroeg de procureur 8 maanden cel met uitstel. Voorwaarde om hiervan te genieten, is dat ze in een instelling haar behandeling voor haar verslavingsprobleem voort zet. Ook haar advocaat Dimitry Descamps opperde een opname en stelde dat haar exen niet meteen een nuttige factor in haar leven waren doordat ze samen sloten alcohol dronken. Vonnis op 21 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer