© EPA

Dit zijn de vijf mogelijke tegenstanders van Club Brugge in voorronde Champions League

Club Brugge kent zijn vijf mogelijke opponenten in de derde en voorlaatste voorronde van de Champions League voetbal. Vier van die vijf tegenstanders waren al langer bekend, sinds woensdagavond heeft ook de vijfde potentiële opponent een naam. Dat wordt AEK Athene, dat in Griekenland de play-offs om plaats twee won.

De Belgische vicekampioen is sowieso reekshoofd bij de loting van 14 juli en wordt uitgeloot tegen de Roemeense vicekampioen Steaua Boekarest, de Zwitserse vicekampioen Young Boys Bern, de Turkse vicekampioen Basaksehir, de Griekse vicekampioen AEK Athene of OGC Nice, de nummer drie uit de Franse Ligue 1. De wedstrijden worden op 25 of 26 juli (heen) en 1 of 2 augustus (terug) gespeeld.

Wat bij winst, wat bij verlies?

Stoot Club door, dan wachten in de play-offs (de vierde en laatste voorronde) mogelijk topclubs als Sevilla, Napoli, Liverpool en nog twee hoger gerangschikte ploegen die doorstoten in de derde voorronde (mogelijk Dynamo Kiev, Ajax of CSKA Moskou).

Verliest blauw-zwart zijn derde voorronde, wordt het naar de vierde en laatste voorronde van de Europa League verwezen. Overleeft het die, dan is het ticket voor de groepsfase binnen. Dat is sowieso het geval als Club pas sneuvelt in de vierde CL-voorronde.

Anderlecht is als landskampioen rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League en kent zijn drie opponenten bij de loting van 24 augustus.

Pot 1:

Real Madrid, Bayern München, Chelsea, Juventus, Benfica, AS Monaco, Spartak Moskou, Shaktar Donetsk

Pot 2:

Barcelona, Atlético Madrid, PSG, Borussia Dortmund, Sevilla*, Manchester City, Porto, Manchester United

Pot 3:

Napoli*, Tottenham, FC Basel, Dinamo Kiev*, Ajax*, Olympiakos*, ANDERLECHT, Liverpool*

Pot 4:

AS Roma*, Besiktas, Celtic*, FC Salzburg*, FC Kopenhagen*, Ludogorets, Feyenoord, RB Leipzig

* De samenstelling van de potten zoals hierboven weergegeven, kan nog wel flink wijzigen, maar Anderlecht kan alleen maar hoger klimmen in pot 3. Deze potten zijn nog heel voorbarig, maar het is wel de verdeling als er vandaag geloot zou worden én we ervan uitgaan dat de hoogst genoteerde clubs op de UEFA-ranking uit de kwalificaties zich plaatsen voor de groepsfase en dat Real Madrid de Champions League wint .

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer