UberVan is nieuwe slag in gezicht van Brusselse taxisector

© rdb

Uber biedt voortaan ook grotere wagens aan via een extra optie UberVan. Voor de taxisector is dat opnieuw een slag in het gezicht.

rdb

Voortaan kunnen gebruikers van de applicatie Uber ook de optie selecteren van UberVan. Het gaat om een toepassing die toelaat om grotere groepen vrienden naar hun bestemming te brengen met een minibusje. Voor Uber was deze nieuwe toepassing het antwoord op een terugkerende vraag.

“Wekelijks krijgen we er duizenden nieuwe gebruikers bij in Brussel en vooral wanneer men op stap gaat kan het handig zijn om met een druk op de knop een busje te bestellen dat ruimte biedt aan een grotere groep. UberVAN biedt plaats aan groepen tot zes personen en je kan bovendien de ritprijs eenvoudig delen onder elkaar via de app”, zegt Joost Verdiesen, algemeen directeur van Uber in België. Zo kost een ritje van het Zuidstation naar Flagey ongeveer 18 euro. Met behulp van de Ritprijs delen-functie komt dat neer op 3 euro per passagier voor zes personen. De lancering wordt gesteund door de Responsible Young Drivers, die de dienst als extra alternatief ziet tegen dronken rijden.

Vanuit de taxisector wordt de nieuwe applicatie niet warm onthaald. Ook die sector biedt grotere voertuigen aan. Bovendien liggen zij al jaren in de clinch met Uber. Die laatste maakt zich trouwens sterk dat de bestuurders over een VLC-vergunning beschikken zoals de wet voorschrijft

“Uber mag lanceren wat ze maar willen. Volgens ons opereren ze nog steeds in de illegaliteit”, zegt Sam Bouchal van taxifederatie FeBet. “Dit is alweer een marketingstunt van jewelste. Wij ondergaan al drie jaar deze illegale praktijken. Toch blijven we hopen dat de politiek Uber uiteindelijk toch nog op de vingers zal tikken en de wet laat respecteren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen