Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Lekker én goedkoop: pittige balletjes met rijst en sla

Het Vlaams gehakt krijgt een zuiders, pittig tintje door de cayennepeper, de avocado en de citroen. Koel af met zure room en frisse ijsbergsla.

Wat heb je nodig:
800 g varkensgehakt
200 g basmatirijst
1 ui, gesnipperd
1 ei 
3 el paneermeel
cayennepeper
2 el platte peterselie, gehakt
8 grote bladeren ijsbergsla
2 avocado's 
1 el citroensap 
enkele blaadjes basilicum
100 g zure room
50 g geraspte Parmezaanse kaas
120 g zoete maïs, uitgelekt gewicht
zonnebloemolie
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2: Meng de ui samen met het ei en het paneermeel onder het gehakt. Breng op smaak met cayennepeper, peterselie, peper en zout. Rol met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt.
Stap 3: Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak de balletjes goudbruin.
Stap 4: Haal het vruchtvlees uit de avocado's en snij in blokjes. Besprenkel met citroensap. Besmeer elk ijsbergblad met wat zure room, verdeel er wat rijst over, dan de maïs en blokjes avocado. Leg er een drietal balletjes op en werk af met de geraspte kaas en enkele blaadjes basilicum.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel