Niet iedereen aan zee vloekt op weer: “Hoera, het regent”

© jve

Zowat de hele kust vloekt op het mindere weer tijdens augustus. Maar niet iedereen. In Blankenberge doen de binnenattracties gouden zaken op regendagen. De verantwoordelijken merken dat hun bezoekersaantallen tot wel vier keer hoger liggen dan op een zonnige dag. “Wij zijn blij als het regent”, geeft de ene al eerlijker toe dan de andere.

JUNIOR VERBEEKE

“Hoera, het regent!” We horen het weinigen zeggen aan de Belgische Kust, maar voor uitbaters en verantwoordelijken van enkele indoorattracties in Blankenberge zijn dat de eerste woorden die door het hoofd flitsen als ze 's morgens bij regenweer de gordijnen open trekken.

Omdat het aantal activiteiten tijdens de zomer bij slecht weer eerder beperkt is aan de kust, trekken dagtoeristen massaal naar ‘the usual suspects’ zoals Sea Life, het Serpentarium en de Pier. Daar wordt telkens bevestigd dat de omzet en de ticketverkoop op regenachtige dagen makkelijk drie tot vier keer hoger ligt dan op een zonnige dag.

Verantwoordelijken van dergelijke attracties geven het dus grif toe: in tegenstelling tot de kusthoreca hopen zij steevast op slecht weer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen