© EPA

© AP

© AP

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

ROLAND GARROS. Murray niet zonder moeite naar derde ronde

Andy Murray (ATP 1) heeft zich donderdag geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De Schotse nummer één van de wereld had in zijn tweederondepartij op het Parijse gravel wel meer dan zijn handen vol met de Slovaak Martin Klizan (ATP 50) en trok het laken pas na vier sets en drie uur en 35 minuten naar zich toe. De setstanden waren 6-7 (3/7), 6-2, 6-2 en 7-6 (7/3).

De 30-jarige Murray kent een wisselvallig seizoen nadat hij vorig jaar het seizoen afsloot als 's werelds nummer één. Hij geraakte tijdens zijn vier voorbereidingstoernooien op Roland Garros niet verder dan een halve finale in Barcelona. In de eerste ronde in Parijs nam hij dinsdag in vier sets de maat van de Rus Andrey Kuznetsov (ATP 73), nu moest Klizan buigen.

In de volgende ronde speelt Murray tegen de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 30) en dat wordt ongetwijfeld een wedstrijd om naar uit te kijken.

Del Potro krijgt kwalificatie cadeau

'DelPo' stootte door nadat zijn Spaanse tegenstander Nicolas Almagro (ATP 69) in het begin van de derde set opgaf met een knieblessure. Del Potro had de eerste set gewonnen met 6-3, de tweede ging met dezelfde score naar Almagro. Bij 1-1 in set drie besliste de Spanjaard, met tranen in de ogen, de strijd te staken. Hij had te veel last van zijn linkerknie die hem twee weken geleden ook al tot opgave dwong tegen Rafael Nadal in Rome. Juan Martin del Potro neemt voor het eerst in vijf jaar deel aan Roland Garros. De boomlange Argentijn (1m98), in 2009 winnaar van de US Open en halvefinalist in Parijs, sukkelde de voorbije seizoenen met heel wat blessureleed, vooral aan de pols.

Stan Wawrinka wint in drie sets

Stan Wawrinka (ATP 3) kwalificeerde zich wel op het terrein voor de derde ronde. De Zwitser haalde het met 6-4, 7-6 (7/5) en 7-5 van de Oekraïner Alexandr Dolgopolov (ATP 89).

© AFP

Wawrinka, derde op de plaatsingslijst, neemt het voor een plek in de achtste finales op tegen de winnaar van het Italiaanse onderonsje tussen Andreas Seppi (ATP 83) en Fabio Fognini (ATP 29).

De 32-jarige Wawrinka won de titel op het gravel in Parijs in 2015. Vorig jaar ging hij er in de halve finales uit tegen Andy Murray.

Anderson mept Nick Kyrgios uit toernooi

Nick Kyrgios (ATP 19) overleefde de tweede ronde niet. De wispelturige Australiër, het achttiende reekshoofd op het Parijse gravel, moest zijn meerdere erkennen in de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP 56). Die haalde het met 5-7, 6-4, 6-1 en 6-2 en mag in ronde drie de baan op tegen de Brit Kyle Edmund (ATP 49).Kyrgios komt half september naar België afgezakt en speelt er met de Australische selectie de halve finales van de Davis Cup tegen David Goffin en ploegmaats. De partij wordt van 15 tot en met 17 september op gravel in Paleis 12 in Brussels Expo op de Heizel gespeeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer