Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Jeff Buckley of Jurassic Park? Dit mag u niet missen op tv vanavond

Jeff Buckley.

Wie zin heeft in een portie muziekgeschiedenis, wordt met documentaires over Jeff Buckley en The Beatles goed bediend. Maar er is ook meer: het magistrale Jurassic Park bijvoorbeeld. Dit zijn onze tv-tips. Een volledig overzicht van het televisieaanbod vindt u hier.

Jurassic Park

Miljonair John Hammond nodigt een paar mensen uit voor een eerste rondleiding in zijn themapark vol gekloonde dinosaurussen, maar dan valt het veiligheidssysteem uit en slaan de dieren op hol.

Na bijna 25 jaar blijft dit visueel spektakel van Steven Spielberg nog steeds overeind.

Om 20.40 uur op CAZ.

Amazing Grace: Jeff Buckley

Begin jaren 90 werd singer-songwriter Jeff Buckley ontdekt, na een lange periode waarin hij in het clubcircuit in New York speelde. Zijn debuut Grace, met invloeden van rock, soul, blues, gospel en pop was razend populair in Europa. Een tweede plaat kwam er nooit. In 1997 verdronk hij in de Mississippi.

Afgelopen maandag was het exact 20 jaar geleden dat Buckley op 30-jarige leeftijd. Het complete leven en werk van Jeff Buckley (1966 - 1997).

Om 23.00 uur op Canvas.

That Sugar Film

In een tijdperk waar steeds meer mensen bezig zijn met een gezonde levensstijl en de daaraan gekoppelde gezonde voeding, onderneemt de Australische acteur Damon Gameau een opmerkelijk experiment. Om aan te kaarten dat er enorm veel 'verborgen' suikers zitten in onze voeding, besloot hij om voor deze documentaire gedurende 60 dagen enkel voedingsproducten te consumeren die over het algemeen als 'gezond' beschouwd worden. Zodoende leefde hij op een dieet van onder meer ontbijtgranen, mueslirepen, magere yoghurt en vruchtensappen. De resultaten zijn op z'n minst gezegd onthutsend.

Om 21.05 uur op NPO3.

Frank Skinner on Muhammad Ali

Komiek Frank Skinner wil wat bijleren over zijn grote held Muhammad Ali en bezoekt daarom enkele sleutelfiguren en -locaties in het leven van de beroemde bokser. Hij begint in Louisville, Kentucky, de geboorteplaats van Ali, waar hij met diens broer Rahman en ex-vrouw Khalilah praat over de moeilijke jaren die hij beleefde.

Om 22.00 uur op BBC One.

The Analogues - Sgt. Pepper 50 jaar later

Het legendarische Beatles-album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band stond in de hele wereld maandenlang op nummer 1 in de hitlijsten en wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste albums uit de popgeschiedenis. Maar The Beatles speelden de muziek van Sgt. Pepper nooit live. Toch is dat precies wat de Nederlandse band The Analogues vijftig jaar na dato doet.

Om 22.55 uur op NPO2.