Vlaamse kleuter (4) hersendood door slokje zeewater op vakantie

© ss

Een dag aan het strand aan de Turkse rivièra heeft dramatische gevolgen gehad voor een kleuter uit Limburg. Het meisje (4) kreeg per ongeluk een slok zeewater binnen waardoor ze een zware bacterie opliep. De artsen hebben haar intussen hersendood verklaard. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

nadb

Op 18 juli was de 4-jarige kleuter uit Leopoldsburg kerngezond vertrokken naar de Turkse westkust met haar zusje (1), mama en papa.

Een week later lag het meisje doodziek in het ziekenhuis. Ze had al dagen onophoudelijk diarree en moest constant overgeven. “Een zware bacterie die ze heeft opgelopen door het zeewater dat bij het spelen in haar mond is gekomen”, schreef haar mama in een verontrustend bericht op Facebook. “Een paar dagen buikpijn zijn een nachtmerrie geworden. We hebben twee soorten antibiotica gekregen, maar door het braken kan ze geen medicijnen binnenhouden.”

Hersendood

Tal van behandelingen werden dagenlang geprobeerd, maar niets hielp. Toen bleek dat haar bloedwaarden drastisch daalden, werd het meisje met spoed overgebracht naar het universitair ziekenhuis in de stad Bursa. Doordat de toestand van het meisje nadien iets stabieler werd, kon het gezin zaterdag weer naar België vliegen.

In Gasthuisberg kon de kleuter ’s avonds voor het eerst sinds lang weer eens plassen. De familie klampte zich vast aan gunstiger vooruitzichten, maar zondag ging het helaas mis. Het meisje belandde in een coma en werd door de artsen hersendood verklaard.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen