Brand in Stuivenbergziekenhuis: 34 patiënten elders ondergebracht

Bij een brand in de psychiatrische afdeling van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen werd vannacht een volledige ziekenhuisvleugel geëvacueerd. Zo’n 135 patiënten werden tijdelijk in de cafetaria ondergebracht. Niemand raakte gewond. 34 patiënten zijn elders ondergebracht.

il, vdaa, sare

Donderdagnacht brak omstreeks 1.30u brand uit op de derde verdieping van de psychiatrische afdeling van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse om de brand onder controle te krijgen.

Intern rampenplan

Het intern rampenplan van het ziekenhuis werd onmiddellijk geactiveerd. Het personeel van het ZNA Stuivenberg handelde daarbij snel. Bij aankomst van de hulpdiensten waren de meeste gehospitaliseerden al succesvol geëvacueerd.

Gezien de aard van het incident werd meteen het Medisch Interventie Plan (MIP) afgekondigd en overgegaan naar een operationele coördinatiefase. De brandweer kreeg de brand onder controle omstreeks 2.15u.

De oorzaak is voorlopig onduidelijk. Het gerechtelijk labo komt ter plaatse en zal de bevindingen overmaken aan de politie.

Opvang patiënten

135 patiënten werden tijdelijk geëvacueerd naar de cafetaria van het ziekenhuis, waar ze opgevangen werden door het personeel. Niemand raakte gewond. De schade aan de derde verdieping is aanzienlijk. Ook alle onderliggende verdiepingen liepen water- en rookschade op.

34 patiënten zijn elders ondergebracht. De meerderheid werd met een bus naar ZNA Erasmus gebracht. Anderen werden in het algemeen ziekenhuis Stuivenberg opgevangen.

Bezorgde familieleden en vrienden kunnen met specifieke vragen over de opvang terecht bij de ZNA volwassenenpsychiatrie (Campus Stuivenberg) op het infonummer 03-217.77.50.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer