Moeder die dodelijke brand stichtte waarbij drie kinderen stierven, moet naar assisen

© ssj

Sonja T.M., de 38-jarige vrouw die in februari 2015 de brand in Lennik veroorzaakte waarbij haar drie kinderen om het leven kwamen, moet voor het hof van assisen terechtstaan. Dat besliste de Brusselse raadkamer.

blg

De raadkamer verwees de zaak daarom door naar het Brusselse parket-generaal, dat de zaak nu voor de kamer van inbeschuldigingstelling moet brengen. Naar eigen zeggen had de vrouw niet de bedoeling haar kinderen om te brengen en handelde ze enkel uit woede tegen haar partner, de vader van de kinderen.

Sonja T.M. woonde met haar partner in de Zwartenbroekstraat in Lennik, samen met de drie kinderen van het koppel, die twee, vier en zes jaar oud waren. Ook de oudere dochter van de vrouw uit een eerdere relatie, verbleef bij hen. De verhouding tussen beide partners verliep allesbehalve vlot. De politie kwam bij het koppel al 25 keer langs voor partnergeweld. Volgens haar advocaten stuurde de vrouw aan op een echtscheiding, maar wou ze die in alle rust laten verlopen. Op 11 februari 2015 brak er brand uit in een bijgebouw van de gezinswoning, waar de drie jongste kinderen op dat moment aanwezig waren. De kinderen overleefden de brand niet. Vrijwel onmiddellijk bleek dat het vuur was aangestoken, waarna de moeder werd opgepakt en aangehouden voor de moord op de drie kinderen. Bij haar eerste ondervraging door de politie en een onderzoeksrechter weigerde de vrouw een verklaring af te leggen, maar sindsdien gaf ze toe dat ze de brand aanstak. Weliswaar zou ze enkel uit woede tegen haar partner gehandeld hebben en wist ze niet dat de kinderen in het bijgebouw aanwezig waren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen