© AP

© AP

thumbnail: null
thumbnail: null

Verpleegster bekent 8 moorden: “doden maakt mij vrolijk”

De 49-jarige Elizabeth Wettlaufer staat in de Canadese provincie Ontario terecht voor de moord op 8 rusthuisbewoners, 4 pogingen tot moord en 2 gevallen van zware mishandeling. De vrouw bekende alle feiten. “Doden maakt me gewoon vrolijk.”

mige

De moorden vonden plaats tussen 2007 en 2014 in rusthuizen in Ontario, waar Wettlaufer als verpleegster van de nachtploeg werkte. De slachtoffers waren tussen de 75 en 96 jaar oud. “Sommigen waren gewoon koppig, vervelend of moeilijk”, vertelde de moordenares. Ze gaf de mensen telkens een insulinespuit, terwijl ze die niet nodig hadden. “Hoeveel insuline dat telkens was? Daar sloeg ik geen acht op. Net voor de moord voelde ik een rode golf over me heen komen. Ik had het gevoel dat God me wilde gebruiken. Ik voelde me vrolijk als ik kon doden”, aldus Wettlaufer nog.

De vrouw haar daden kwamen aan het licht nadat ze bekentenissen had afgelegd in een psychiatrisch ziekenhuis waar ze was opgenomen. Volgens haar moeder zou ze lijden aan een bipolaire stoornis “en zo goed mogelijk omgaan met haar situatie”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer