Bunkerjongeren sturen kat naar overleg omdat aannemer hun ondergronds café dichtgooit

© mvn

© mvn

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Voor het afbreken van de bunker die enkele Zwankendamse jongeren hadden gecreëerd, zou gisteren een oplossing worden uitgewerkt. Die plannen vielen in het water, omdat de jongeren niet naar een overlegvergadering kwamen. “Omdat een aannemer al begonnen was met herstelwerken en wij niet voor de kosten willen opdraaien”, klonk het.

DIETER DE MILDE

Gisteren stond een ontmoeting gepland tussen de zogenaamde bunkerjongeren en de politie. De bedoeling was dat ze hun identiteit bekend zouden maken en dat er een overeenkomst uit de bus zou komen waarbij ze hun eigenhandig gecreëerde ondergrondse café zelf konden afbreken. In ruil zouden er geen verdere sancties volgen en zou er dus ook geen extra prijskaartje volgen voor het inschakelen van een aannemer.

Bij de geplande vergadering waren ook gemeenteraadsleden Jasper Pillen en Jean-Marie De Plancke uitgenodigd, beiden Open VLD. Het was de politie zelf die er op aandrong om ook enkele Brugse politici in te schakelen om het initiële probleem aan te kaarten, namelijk dat er voor de jeugd in Zwankendamme weinig uitgaansmogelijkheden zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen