Valpartij dwingt Goffin tot opgave op Roland Garros, maar goed nieuws over blessure

Drama voor David Goffin in de derde ronde van Roland Garros. De Belg struikelde over één van de matten die naast het gravelveld liggen, sloeg zijn enkel om en moest opgeven. Eerst werd gevreesd voor gescheurde ligamenten en een lange revalidatie, maar zo erg lijkt het niet te zijn. De coach van Goffin bevestigde enkele uren later dat de ligamenten niet zijn afgescheurd, wel is er sprake van een stevige zwelling.

hjb, md, wic, jvh

Goffin (ATP 12) was uitstekend aan zijn match begonnen tegen de Argentijnse gravelspecialist Horacio Zeballos (ATP 65) en stond net op het punt de eerste set binnen te halen. Bij een 5-4-voorsprong miste onze landgenoot echter zijn eerste drie setballen op de eigen opslag. Het werd 40-40 en Zeballos liet in de daaropvolgende rally Goffin van links naar rechts lopen. Toen Goffin achter een diepe bal achter de baseline stoof, kwam hij met zijn voet vast te zitten onder één van de matten achteraan het veld. Die matten liggen er om de kabels van de camera’s te verstoppen. Goffin sloeg zijn voet om, maakte een lelijke val en bleef minutenlang met een vertrokken gezicht liggen. Uiteindelijk verliet Goffin hinkend het veld. Hij zou niet meer uit de catacomben van Roland Garros tevoorschijn komen.

Na een eerste controle sprak de medische staf van het toernooi van afgescheurde ligamenten bij Goffin. In dat geval dreigde een operatie en een lange inactiviteit (zes maanden), maar enkele uren na het incident bevestigde de coach van onze landgenoot dat de ligamenten niét afgescheurd waren. Wel is er sprake van een vochtophoping, en wordt het de volgende 48 uur en het verminderen van de bijhorende zwelling afwachten hoe groot de schade en bijhorende inactiviteit is.

Doodjammer

De gedwongen opgave blijft desondanks doodjammer voor Goffin, die een realistische kans had om het dit jaar ver te schoppen in Parijs. De 26-jarige Luikenaar was met makkelijke zeges tegen Sergiy Stakhovsky (ATP 123) en Paul-Henri Mathieu (ATP-120) ook voortvarend aan het toernooi begonnen.

Een zichtbaar aangedane Zeballos krijgt zo een vrijgeleide naar de achtste finales, daar wacht vermoedelijk Dominic Thiem (ATP 7). De als zesde geplaatste Oostenrijker, de voorbije weken in uitstekende doen, moet later op de dag in zijn derderondepartij dan wel nog de maat nemen van de Amerikaan Steve Johnson (ATP 26).

Goffin was na de uitschakeling van Steve Darcis (ATP 38) en kwalificatiespeler Arthur De Greef (ATP 127), allebei out in de eerste ronde, nog de enige Belgische man op de (enkel)tabel van Roland Garros. Vorig jaar bereikte hij de kwartfinales in de Franse hoofdstad. Goffin verliest dus een pak punten in Parijs en speelt zo al zijn twaalfde plaats op de wereldranking kwijt aan de Bulgaar Dimitrov. In het slechtste geval wordt Goffin dit toernooi ook nog voorbijgestoken door Monfils.

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© EPA

© Photo News

© EPA

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Roland Garros