© Facebook - Stephanie Marriott

Mama van drie verliest negentien kilo en deelt haar tips

Een Australische mama van drie had er na haar derde bevalling genoeg van. Ze was haar slechte eetgewoontes en de meer dan 80 kilo op de weegschaal beu en besliste om met kleine veranderingen eindelijk af te vallen en gezonder te gaan leven.

elvh

De Australische Stephanie Marriott (30) voert al haar hele leven een gevecht met de weegschaal. Ze kreeg drie kinderen, at telkens tijdens de borstvoeding meer dan normaal en kwam zo op korte tijd vrij veel bij.

"Kleren shoppen vond ik op een bepaald moment heel confronterend", vertelt ze aan Daily Mail. "Ik at ook zo ongezond. Soms gewoon een reep chocolade als lunch."

De mama besliste na haar derde zwangerschap en na de alarmerende tachtig kilo op de weegschaal om het roer helemaal om te gooien. "Een vriendin stelde voor om een 28-dagen-dieet te volgen speciaal voor mama's. En een week na mijn derde bevalling begon ik al kleine veranderingen door te voeren. Een iets gezondere pizza kiezen bijvoorbeeld, en vooral ook kleinere porties eten en minder brood, witte rijst en pasta. Tegen dat de baby elf weken oud was, was ik zo al tien zwangerschapskilo's kwijt."

Kleine stappen maakten uiteindelijk het verschil. "Ik ging me echt focussen op beweging en het eten op mijn bord", vertelt de mama aan Daily Mail. "Ik stond er bijvoorbeeld op om elke dag bewust twintig minuten te wandelen met de kinderen. Ik duwde de buggy voort en droeg er ook eentje op de arm. Elke dag een hele workout!"

Hoe meer de mama begon af te vallen, hoe meer vertrouwen en energie ze weer kreeg, zelfs met drie kleine kinderen in huis. "Ik was plots een gezondere mama, en wilde dat ook blijven. Dus ik houd vol. Ondertussen al bijna tien maanden. Zes dagen per week doe ik thuis twintig minuten oefeningen. Soms is dat zelfs gewoon in de keuken met melkkartonnen in mijn handen."

"Ik raad jonge mama's aan om er gewoon mee te beginnen. En om niet te wachten tot het thuis wat makkelijker wordt. Met drie kinderen in huis, is het nooit makkelijk", besluit ze. "Niet opgeven en kleine gewoontes aanpassen kunnen al een wereld van verschil maken. En blijf volhouden. Ben je weer eens gezwicht voor een pak frieten of een pizza, pik de volgende dag gewoon de draad weer op. Gewoon doorgaan en niet achterom kijken!"

In tien maanden tijd verloor de mama ondertussen bijna negentien kilo.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer