© Themabeeld

Meisje gefascineerd door seriemoordenaars steekt vriend neer “om te zien wat het geeft”

Een middelbare school meisje (18) is woensdag in Costebelle in het zuidoosten van Frankrijk opgepakt nadat ze één van haar vrienden twee messteken had toegediend. Uit het onderzoek van de politie blijkt dat de twee een goede verstandhouding hadden en het meisje geen enkele reden had om hem kwaad te doen.

mrra

Het slachtoffer van achttien jaar is niet in levensgevaar, maar verblijft nog altijd in het ziekenhuis. Hij kreeg één messteek in zijn schouderblad, die hij niet zou hebben zien aankomen. De tweede klap kreeg hij toen hij zich omdraaide om te kijken wat er aan de hand was. Het mes belandde recht in zijn buik.

Het vreemde aan de zaak is dat de dader geen enkel motief had om de jongen aan te vallen. Integendeel zelfs, ze waren goede vrienden en de twee klasgenoten kwamen naar verluidt ook op het moment van de aanval goed overeen. Ze zouden samen nog hebben geluncht in de omgeving van de middelbare school voor het voorval gebeurde.

“Ik wilde weten hoe het voelde om iemand neer te steken”

Ook tijdens het verhoor kon het meisje niet verklaren met welk motief ze hem had neergestoken. Maar erover praten dat deed ze honderduit. Ze werkte volledig mee aan het onderzoek. Zo zou ze bijzonder koeltjes alle details van haar daad gegeven hebben.

Wanneer de agenten vroegen waarom ze dat had gedaan, kregen ze als antwoord dat het meisje “wou zien hoe het was om iemand neer te steken”, aldus de nieuwswebsite Var Matin. Daarnaast zouden ze tijdens een huiszoeking verschillende voorwerpen gevonden hebben in haar huis, die suggereren dat ze gefascineerd is door seriemoordenaars.

De onderzoeksrechter heeft besloten haar nu psychiatrisch te laten onderzoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer