© AFP

ROLAND GARROS. Novak Djokovic moet zwoegen, Franse hoop stoot door

Op Roland Garros heeft de Serviër Novak Djokovic serieus moeten zwoegen om bij de laatste zestien te raken. Tegen de stugge Argentijn Diego Schwartzman verloor Djokovic de eerste en derde set, maar in de vierde en beslissende vijfde set toonde de Serviër zijn klasse. Hij won die tweemaal met 6-1 en plaatste zich voor de 1/8 finale. Rafael Nadal maakte korte metten met de Georgiër Basilashvili en stoot ook door. Bij de vrouwen plaatste titelverdedigster Muguruza zich wél vlot voor de vierde ronde, zij neemt het op tegen de Franse hoop Kristina Mladenovic.

MANNEN. Djokovic krijgt het niet cadeau

Novak Djokovic zit bij de laatste zestien op Roland Garros, maar de Serviër moest daarvoor wel afrekenen met zijn moeilijkste tegenstander tot nu toe. De Argentijn Diego Schwartzmann haalde meteen de eerste set binnen tegen ‘Djoker’, 7-5 na 55 minuten spelen. In de tweede set stelde Djokovic wel orde op zaken, die ging naar de nummer twee van de wereld met 3-6.

Na set drie stond Djokovic echter met het mes op de keel, want Schwartzmann haalde zijn tweede set van de middag binnen met 6-3. Djokovic moest nu vol aan de bak, en overpowerde de Argentijn. Tweemaal 1-6 na 1 uur en 4 minuten spelen was het resultaat. Djokovic naar de 1/8e finales, daar wacht de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP-20).

Nadal laat geen spaander heel van Georgiër

Nadal (ATP 4) haalde het in de derde ronde met de vingers in de neus van Nikoloz Basilashvili (ATP 63). ‘Rafa’ imponeerde en gunde de arme Georgiër welgeteld één spelletje, na 1u30 stonden de sprekende 6-0, 6-1 en 6-0 cijfers op het scorebord. Bij de laatste zestien kruist ‘Rafa’ de degens met zijn als zeventiende geplaatste landgenoot Roberto Bautista Agut (ATP 18).

© AFP

Nadal, die zaterdag zijn 31e verjaardag viert, mikt op een tiende eindzege op Roland Garros. Hij won het toernooi tussen 2005 en 2014 elk jaar, behalve in 2009 toen hij in de vierde ronde van de Zweed Robin Söderling verloor. De voorbije twee jaar ging Nadal er in Parijs uit in de kwartfinales (2015) en derde ronde (2016).

Raonic treft in achtste finale verrassende tegenstander

Vijfde reekshoofd Raonic (ATP 6), in de eerste ronde nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Steve Darcis (ATP 38), plaatste zich ook voor de volgende ronde. De Canadees stond vrijdag in zijn derderondepartij op het Parijse gravel welgeteld 28 minuten op het terrein toen zijn Spaanse opponent Guillermo Garcia-Lopez (ATP 153) geblesseerd moest opgeven. Raonic leidde toen met 6-1 en 1-0.

© AFP

Bij de laatste zestien treft de boomlange Canadees verrassend genoeg niet elfde reekshoofd Grigor Dimitrov (ATP 13), maar wel de als twintigste geplaatste Pablo Carreno Busta (ATP 21). De Spanjaard klopte de Bulgaar in ‘straight sets’, het werd 7-5, 6-3 en 6-4.

VROUWEN. Franse hoop stoot door en speelt tegen titelverdedigster

Bij de vrouwen ligt Garbine Muguruza (WTA 5) nog steeds op koers om haar titel op Roland Garros te verlengen. De als vierde geplaatste Spaanse kwalificeerde zich vlot voor de vierde ronde in Parijs na een 7-5 en 6-2 overwinning op de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 29). Bij de laatste zestien wacht de als dertiende geplaatste Française Kristina Mladenovic (WTA 14).

© AFP

Garbine Muguruza won vorig jaar op haar 22e met Roland Garros haar eerste en tot dusver enige grandslamtitel. Ze verraste toen in de finale Serena Williams met 7-5 en 6-4. In de twee edities daarvoor haalde ze in Parijs telkens de kwartfinales.

Kristina Mladenovic, de nummer 14 van de wereld en één van de drie overgebleven Franse vrouwen in het toernooi, haalde het in haar match van de Amerikaanse Shelby Rogers. Mladenovic, het dertiende reekshoofd, won na drie sets. Set één werd gewonnen met 7-5, daarna haalde Rogers de tweede set binnen met 6-4. In de derde en beslissende set bleef het lange tijd bijzonder spannend, Mladenovic won die uiteindelijk na 2u49 spelen met 6-8.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer