© SVH

© TDK

© svh

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Schietpartij Nekkerspoel: geen gewonden, drie verdachten aangehouden

Bij het schietincident van donderdagavond in de Nekkerspoelstraat in Mechelen zijn geen gewonden gevallen. Ondertussen zijn vijf personen gearresteerd. Drie van hen blijven aangehouden.

Theo Derkinderen, Sven Van Haezendonck

Donderdagavond werd er vanuit een rijdende auto drie keer geschoten in de richting van een voetganger. Dat gebeurde omstreeks 22 uur, aan de overkant van het kruispunt met de Sint-Rumoldus- en de Grote Nieuwedijkstraat. Als bij wonder raakte de voetganger die de daders viseerden niet gewond. In de directe omgeving stonden ook nog verscheidene andere mensen. Die liepen in paniek weg toen ze zagen dat er kogels werden afgevuurd.

De politie was snel ter plaatse en stelde vast dat de drie kogels in een leegstaand handelspand waren terechtgekomen. Het gebouw wordt momenteel helemaal gerenoveerd omdat er plannen zijn om er een kindercrèche in onder te brengen.

Diepe vete tussen families?

In de loop van de ochtend zouden er verscheidene mensen zijn opgepakt in de zaak. Zij zullen vermoedelijk voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen. In de omgeving van de Nekkerspoelstraat is te horen dat het schietincident moet gekaderd worden in een diepe vete tussen twee families, die allebei ook in de buurt wonen.

Donderdagavond was er al een vechtpartij tussen leden van beide clans. Dat incident heeft wellicht de stoppen bij één van de families doen doorslaan en besloot ze om later op de avond wraak nemen op de andere familie door gebruik te maken van een pistool. Of het de bedoeling was de tegenpartij schrik aan te jagen of om daadwerkelijk iemand te raken, is op dit ogenblik nog niet duidelijk.

Er werden vijf personen gearresteerd. Drie van hen (22, 25 en 26 jaar) zijn door de onderzoeksrechter aangehouden. Een man is vrijgelaten onder voorwaarden, de vijfde mocht beschikken.

Volgens het parket zijn er nog heel wat onduidelijkheden in het dossier en moet er de komende dagen nog heel wat onderzocht worden. "Vooral de ware toedracht van het schietincident is nog onduidelijk", zegt parketwoordvoerder Peter Peereboom. De opgepakte verdachten zouden naar verluidt niet echt spraakzaam zijn tegen de speurders.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER