© AFP

ROLAND GARROS. Elise Mertens toont flitsen tegen Venus Williams, maar moet de duimen leggen

Elise Mertens heeft niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Venus Williams. De hoogst geplaatste Belgische tennisster toonde wel flitsen van haar klasse tegen de oudste Williams, maar verloor uiteindelijk in twee sets: 6-3 en 6-1. Venus Williams stoot door naar de 1/8e finale. Kirsten Flipkens plaatste zich samen met Francesca Schiavone voor de derde ronde in het dubbelspel op Roland Garros. Yanina Wickmayer en haar Franse dubbelpartner haalden het eerder op de dag niet in hun tweederondepartij.

Venus Williams begon als een wervelwind aan de wedstrijd tegen Elise Mertens. Ze brak meteen door de opslag van de Belgische nummer één, maar Mertens deed meteen hetzelfde: de rebreak was een feit, na drie spelletjes stond het 2-1 voor Venus Williams. Die stoomde daarna echter meteen door naar een 5-1 voorsprong nadat Mertens tweemaal haar opslag niet kon behouden. De Limburgse uit Hamont-Achel brak wel nog éénmaal terug tot 5-2, maar met een lovegame haalde Williams set één binnen: 6-3.

In de tweede set stond er geen maat meer op Venus Williams. Hoewel Mertens mooie dingen liet zien, toonde Williams zich duidelijk de sterkste van de twee. Na 30 minuten spelen was de tweede set en de wedstrijd al voorbij, met een droge 6-1 beëindigde Venus Williams de droom van Elise Mertens. In de volgende ronde speelt de Amerikaanse tegen de winnares van het duel tussen Timea Bacsinszky (WTA-31) en Ons Jabeur (WTA-114).

Elise Mertens was de laatste Belgische die actief was in het enkelspel. Eerder op vrijdag moest David Goffin opgeven na een pijnlijke val.

Kirsten Flipkens mag naar achtste finales

Flipkens en haar dubbelpartner Francesca Schiavone sloten ook hun tweede wedstrijd op het Parijse gravel winnend af. De Belgisch-Italiaanse tandem nam in ronde twee in twee sets de maat van de Franse thuisspeelsters Myrtille Georges en Chloé Paquet, de setstanden waren 6-2 en 6-4. Flipkens en Schiavone, die Roland Garros won in 2010, mogen in de achtste finales (derde ronde) de baan op tegen de Japanse Nao Hibino en de Poolse Alicja Rosolska.

In het enkeltoernooi werd Kirsten Flipkens (WTA 87) woensdag in de tweede ronde gewipt door de Australische Samantha Stosur (WTA 22). Ze is wel nog de enige landgenote die actief is in het dubbeltoernooi bij de vrouwen.

Wickmayer moet opkrassen

Die andere Belgische in het dubbeltoernooi, Yanina Wickmayer, kon zich eerder op de dag samen met Pauline Parmentier immers niet plaatsen voor de derde ronde. Het Belgisch-Franse duo was in de tweede ronde een maatje te klein voor de dertiende reekshoofden, de Nederlandse Kiki Bertens en de Zweedse Johanna Larsson. Het werd 6-2 en 7-5, de partij duurde 1 uur en 10 minuten.

© Photo News

Dinsdag sneuvelde Wickmayer (WTA 69) nog in de eerste ronde van het enkelspel op Roland Garros. De 27-jarige Vlaams-Brabantse moest zich in twee sets (7-5 en 6-4) gewonnen geven tegen de Russische Daria Kasatkina (WTA 28).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer