© Mathias Vranckx

© Mathias Vranckx

thumbnail: null
thumbnail: null

Leerlingen bezoeken Sint-Truiden als voorbereiding op uitstap naar Brussel

De leerlingen van het KORZO (Katholiek Onderwijs Regio Zoutleeuw) kwamen vrijdag naar Sint-Truiden afgezakt voor een uitstap aardrijkskunde. Overal waar je keek, zag je wel leerlingen van het Sint-Leonardusinstituut. "Toch zijn we dit jaar met een pak minder volk, andere jaren zijn we met 125 leerlingen" , zegt joviale juf Lies. Deze excursie geldt als voorbereiding op het uitje naar Brussel volgend schooljaar. Onze bruisende hoofdstad, maar tevens een stad met veel gevaren.

Mathias Vranckx

Samen met de leerkrachten doorkruisten de kinderen de Truiense straten, van het station, richting Grote Markt, tot aan de Veemarkt. Daar vertrekt de schoolbus in de vooravond weer richting Zoutleeuw.

Brussel

Volgend schooljaar trekt KORZO zelfs richting Brussel. "Het is de bedoeling om de leerlingen vandaag te laten kennismaken met een stad als Sint-Truiden en alles wat daarond hangt. Zo proberen we de kinderen zelfstandig te laten omgaan met een stadskaart. Ze moeten beseffen dat ze alles goed moeten observeren om hun weg richting aankomstpunt te vinden. Ook is het belangrijk dat, wij als leerkrachten, helpen schaven aan de handelstechnieken van onze scholieren" , zegt de juf aardrijkskunde.

Na de inspanning, de studenten moesten namelijk vijftien werkblaadjes invullen, komt gelukkig ook nog de ontspanning. Voor velen ook zonder twijfelen het leukste moment van de dag. "Tijdens onze tocht passeren we langs Venice, Vica en Australian Ice Cream, ijssalons hier in de buurt. Zo verdwijnen de zweetdruppels al wat sneller" , lacht een leerling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer