© EdA

Drugsrunners verstoppen ‘koffie’ en ‘melk’ in onderbroek

Twee aangehouden Rotterdammers van 23 en 31 jaar zijn vrijdag in Hasselt moeten verschijnen voor het dealen van drugs in de buurt van de J. S. Bachlaan in Hasselt. Een alerte buurtbewoner had het duo met opvallende rastakapsel in maart al meerdere keren opgemerkt aan een pleintje.

GeHo

“Wij komen hier vrienden bezoeken.” “Shoppen in Hasselt,” reageerden de twee toen de politie ze tegenhield. Al snel bleek er meer aan de hand toen de jongste 16 zakjes heroïne (32 gram) en 11 zakjes coke (5,5 gram) probeerde te verstoppen in zijn onderbroek. In hun gsm’s stonden tal van drugsgerelateerde berichten. Het ging onder meer over koffie en melk of veel gebruikte ‘codewoorden’ voor heroïne en cocaïne.

De procureur vorderde twee jaar cel en 12.000 euro boete voor de verdachten. “Jullie komen vanuit Nederland Hasseltse junkies verder in het ongeluk storten.” Een van de betichten verkondigde met veel flair dat hij het nooit meer zou doen en hoopte tegen augustus uit de cel te zijn om de geboorte van zijn kind te kunnen bijwonen. De andere leek verre van aanwezig te zijn. “De grote dealers achter deze drugsrunners kiezen altijd de zwakkeren van de maatschappij uit om hun drugs te slijten. Met hem hebben ze de hoofdvogel afgeschoten”, aldus zijn advocaat. Vonnis op 30 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer