© JVDP, W&F

Tourist verbreekt record van Fixkes: “Het is hem van harte gegund”

Precies 3.192 dagen mochten Fixkes het record van langst genoteerde nummer 1-hit in de Vlaamse Ultratop op hun naam schrijven. Nu, negen jaar later is de Antwerpse band dat record kwijt. Maar niet getreurd, want de ene Antwerpse rasartiest vervangt de andere. Zoals voorspeld is Tourist LeMC de nieuwe recordhouder, met zijn nummer Horizon.

inke

De Antwerpse groep Fixkes kwam op 24 februari 2007 de hitlijst binnen met Kvraagetaan, dat negentien weken lang de eerste plaats inpalmde. Vorige week al beende de Antwerpse stadstroubadour Tourist LeMC Fixkes bij met zijn nummer Horizon. En woensdag was het record officieel verbroken, want den Tourist stond voor de twintigste week op nummer 1 in de Vlaamse Ultratop 50.

Tourist LeMC is alvast gelukkig met zijn nieuw record. “Ik ben echt fan van Kvraagetaan, dat is een bommeke, dus dat maakt het nog specialer. Horizon is een heel beladen nummer, en dat dat zo zou exploderen had ik niet verwacht”, vertelde hij op Studio Brussel. Horizon kwam net na de aanslagen in Brussel uit, waardoor het nummer symbool is gaan staan voor hoop.

Sam Valkenborgh van Fixkes geeft dan wel zijn record uit handen, treuren doet hij niet. “Over bommekes gesproken, die laatste cd van Tourist was een bommeke van begin tot einde. De Troubadours vind ik het beste, maar door Horizon geklopt worden, daar kan ik ook mee leven. Het is hem van harte gegund!”

Tourist LeMC verklapte aan Studio Brussel nog dat hij aan nieuw werk bezig is, maar “dat is nog niet voor morgen”.

Beluister hier nog eens Kvraagetaan van Fixkes:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER