Studentes na stage in Zimbabwe: “We kregen gebakken muis voorgeschoteld”

© if

Vier maanden lang verbleven Marthe en Adelien in het broeierige Zimbabwe voor hun opleiding. Ze zetten er in een school een hulpverleningsprogramma op en ontdekten de aparte cultuur van het land. “Als enige blanken waanden we ons soms een filmster.”

JOERIE DEWAGENAERE

Afrika staat garant voor avontuur. Dat was ook waar Marthe Opbrouck (22) uit Bavikhove en Adelien Turcq (21) uit Harelbeke naar op zoek waren. Ze volgen Toegepaste Psychologie aan de Vives Hogeschool in Kortrijk. In hun laatste jaar kregen ze via de Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking en Technische Bijstand de kans om voor een bijzonder project naar Zimbabwe te trekken.

“Ik wil gewoon nieuwe dingen doen, het leek me dan ook een uitdaging om met schoolkinderen met een fysieke beperking te werken, waarmee ik nog geen ervaring had”, verklaart Adelien.

Voor hun stage belandden Adelien en Marthe in de King George-school in de grootstad Bulawayo. Daar kregen ze de opdracht om de counseling uit te werken. Dat is een laagdrempelige hulpverleningspost waar de leerlingen terechtkunnen met al hun problemen, van seksueel misbruik tot liefdesverdriet. “Er was in de school geen geld en ook geen plaats om dat verder uit te bouwen. Het was aan ons om een goed draaiende werking op poten te zetten”, vertelt Marthe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen