Dierenarts kan niet anders dan verwaarloosde paard te laten inslapen

© vrs

Medewerkers van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder hebben donderdag een paard in beslag genomen in Bierbeek. Het dier was er zo slecht aan toe dat de dierenarts het liet inslapen. De bejaarde eigenaar reageert gelaten en onwetend.

Raf Vanmechelen

Inspecteurs van Dierenwelzijn gaven het Limburgse opvangcentrum donderdag de opdracht om het in beslag genomen en verwaarloosde boerenpaard op te halen bij de bejaarde en alleenstaande Emiel Roskams in de Lovenjoelsestraat. “Wellicht was het een overbuur die een pik op me heeft”, zegt de bejaarde man. “Het paard was misschien niet in de beste gezondheid maar het kreeg elke dag eten. Ik weet ook niet goed wat er aan de hand was, het dier bleef maar vermageren.”

“Op het eerste gezicht leek het ‘gewoon’ een vermagerd boerenpaard”, zegt Rudi Oyen van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. “Maar eens dichterbij zagen we al meteen dat de verwondingen op haar benen vol met vliegen en zelfs al maden zaten. Na een dringend onderzoek van onze dierenarts werd beslist om het dier uit haar lijden te verlossen. De benen van het paard waren al zodanig opgezwollen dat dit nooit meer goed zou komen.”

Volgens bronnen is het niet de eerste keer dat de man in opspraak komt rond dierenverwaarlozing. “Maar daar is niks van aan”, zegt de man. “Ik heb mijn hele leven al paarden gehad. Maar ik snap wel dat ze het paard nu weghaalden. Misschien ben ik nu wel te oud en hou ik beter geen dieren meer.”

Volgens een buurvrouw leidt de man een beetje een zonderling bestaan. “Het is geen man met slechte bedoelingen, daar ben ik zeker van. Eigenlijk ben ik een beetje beschaamd dat we niet aan de alarmbel trokken en dat het dier het nu niet heeft gehaald. "

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen