Investeren in vastgoed? Koop eens een station

© ddj

De NMBS zette onlangs het station in Zedelgem te koop, omdat de gemeente van de koop afziet, kunnen particulieren nu ook bieden. “We verwachten niet dat het lang te koop zal staan”, klinkt het.

ddj

De gemeente Zedelgem gaf haar voorkooprecht op omdat het niet meteen weet wat met het station van Zedelgem te doen. Maar als u er raad mee weet, kan u er nog tot 6 juli een bod op uitbrengen. “We beschikken over heel wat gronden en gebouwen die niet meer gebruikt worden voor treinverkeer en hebben een speciale dienst vastgoed die dat nu verkoopt”, zegt woordvoerder van de NMBS, Geert Dierckx.

Doorgaans komen volgens hem heel wat geïnteresseerden af op een stationsverkoop. “Meestal staan de gebouwen op een erg herkenbare plaats en weet iedereen ze makkelijk liggen, ideaal voor bijvoorbeeld horecazaken.”

Want in tegenstelling tot wat je misschien zou denken mag je er je zin mee doen. “We hebben al stations die omgevormd zijn tot tandartspraktijk of kapsalon.”

Of dat eventuele klanten niet zou storen dat er per uur nog twee treinen stoppen? “De treinen stoppen in Zedelgem een heel stuk verder dan aan het stationsgebouw en voor de aankoop van vervoerbewijzen moeten ze ook niet meer in het stationsgebouw zijn.”

150.700 euro

Het stationsgebouw heeft een oppervlakte van 441 vierkante meter en wordt samen met het dienstgebouw van 134 vierkante meter van de hand gedaan voor 150.700 euro. De verkoop veroorzaakte toch even voor opschudding bij het gemeentebestuur. “De stopplaatsen zijn belangrijk voor de mobiliteit van onze inwoners”, zegt burgemeester Annick Vermeulen (CD&V-Nieuw). “Ondertussen heeft Infrabel ons bevestigd dat dat geen probleem zou mogen zijn.”

gert.peyskens@nmbs.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen