© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vandalen koelen woede op de ruiten van de Stroopfabriek

Vandalen hebben op de Stroopsite in Borgloon zaterdagnacht een ware ravage achtergelaten. Zaterdagmorgen omstreeks 8 uur toen Raf Bleus aan zijn bedrijf aankwam werd hij meteen geconfronteerd met de vernieling. Naar schatting werden ruim 350-400 kg appelen, die klaar stonden om te verwerken tot siroop, tegen de ramen en muren gegooid.

Jozef Croughs

Zo goed als alle ramen waren tijdens deze veldslag gesneuveld. Erger nog, ook in het gebouw was ingebroken. Het bureel was helemaal overhoopgehaald en de kluis was uitgebroken. In het bureel is geprobeerd ze te kraken en toen dat niet lukte werd ze uitgebroken. Ik heb ze teruggevonden in het magazijn. Ze was verschillende keren tegen de grond gegooid maar gelukkig hield ze stand. De buit was uiteindelijk wat wisselgeld wat op het bureel stond. Ik stel mij alleen de vraag of ze nadien hun frustraties en woede gekoeld hebben op de ruiten omdat er geen buit uit te rapen viel,” zegt Raf.

De fabriek was al vaker het doelwit van inbrekers en vandalenstreken. “Het feit dat de fabriek en site er verkommerd en wat afgelegen bijligt trekt ongure personen aan. Dat de fabriek vlak naast het politiekantoor ligt blijkt de inbrekers niet deren. Voor ons zit het hier zo goed als afgelopen. Binnen een paar weken verhuizen wij naar ons nieuwe fabriek in Wellen. Zodra de hele restauratie een feit is zal met toch extra aandacht moeten besteden aan de beveiliging zeker als met de activiteiten in de feestzaal wil uitbreiden,” weet Raf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer