© BELGA

Stanislas Cherchesov nieuwe Russische bondscoach

Stanislas Cherchesov is donderdag aangesteld als nieuwe coach van de Russische nationale voetbalploeg. Dat heeft de Russische Voetbalbond (RFS) bevestigd. De voormalige doelman tekende een tweejarig contract, hij volgt Leonid Slutski op. Die had na het voor Rusland erg teleurstellend verlopen EK aangekondigd dat hij het voor bekeken hield als T1 van de Russen.

De 52-jarige Cherchesov was vorig seizoen nog coach van het Poolse Legia Warschau. Hij leidde Legia naar de landstitel, maar werd desondanks opgevolgd door Besnik Hasi (ex-Anderlecht). Daarvoor stond de ex-international onder meer aan het roer bij Dynamo Moskou, Wacker Tirol, Spartak Moskou, Terek Grozny en Amkar Perm.

Rusland, in 2018 gastland voor het WK, viel op het voorbije EK nog zwaar door de mand in Frankrijk. Het speelde 1-1 gelijk en ging onderuit tegen Slovakije (2-1) en Wales (3-0), waardoor het meteen strandde in de groepsfase.

Cherchesov moet voor een nieuwe wind zorgen bij de ‘Sbornaja’. De lat ligt alvast hoog, Russische bondslid Igor Lebedev liet donderdag bij de aanstelling van de nieuwe bondscoach meteen optekenen dat de halve finale op het WK in eigen land het grote doel is.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer