© EPA

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null

“Vrouw redt 20 levens door deur van restaurant te barricaderen toen terroristen probeerden binnen te dringen”

Een vrouw heeft tijdens de aanslag in Londen van zaterdagavond vermoedelijk het leven van meerdere mensen gered. De vrouw kon voor een aantal seconden de deur van een restaurant barricaderen, waardoor de mensen die binnen zaten de kans kregen om langs de achterdeur te ontsnappen op het moment dat de terroristen het restaurant binnenkwamen.

lbo

Taxichauffeur Aksha Patel zag het allemaal gebeuren. Hij vertelt aan de Britse zender SkyNews hoe de vrouw voor de deur van het Black & Blue-restaurant ging staan en zo de dodelijke raid van de terroristen vertraagde. “Ze wist dat het slechte mensen waren die probeerden binnen te dringen”, vertelt hij. “Ze slaagde erin om de deur voor een paar seconden dicht te houden, maar daarna kon ze het niet meer houden.”

Maar die seconden waren cruciaal. Want daardoor konden de restaurantgangers via een andere deur ontsnappen.

Er duiken intussen nog meer heldenverhalen op. Zo zouden de terroristen onder andere met bierglazen en stoelen zijn aangevallen geweest door Londenaars, of heeft een taxichauffeur geprobeerd om de terroristen te stoppen door hen proberen aan te rijden.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer