© Waltermets.com

Antwerps drumicoon Walter Mets (58) overleden

In het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk is drummer Walter Mets (58) vrijdag na een slepende ziekte overleden. In de Belgische muziekwereld was de Antwerpse drummer enorm bekend. Samen met zijn vrouw was hij ook stadsgids in Antwerpen.

doro

Mets volgde drumles in Londen bij de leraar van Phil Collins, zijn grote voorbeeld. De Antwerpenaar toerde later met The Radios, Soulsister en Clouseau en nam met deze artiesten ook albums op. Daarnaast werkte hij ook als studiomuzikant voor tal van artiesten zoals The Dinky Toys, Pop In Wonderland, Raymond van het Groenewoud, De Kreuners, Natalia, Will Tura, Adamo en Toots Thielemans.

Als muzikant en orkestleider werkte Mets mee aan televisieprogramma’s zoals ‘Tilt’ (met Marcel Vanthilt), ‘Het Gevoel Van’ (met Ingeborg) en ‘De Muziekkwis’ (met Walter Grootaers).

Stadsgids

De voorbije jaren hield de Antwerpse drummer zich bezig met zijn eigen projecten waaronder de release van zijn soloalbum ‘Looking for Paradise’ en zijn band ‘Faith’. Hij gaf djembélessen aan groepen en werkte samen met zijn vrouw Gerdje nieuwe stadsroutes in Antwerpen uit die ze samen begeleidden als stadsgids. Om die activiteit naar kinderen toe te ondersteunen, brachten ze het stripverhaal ‘De Schat van ‘t Stad’ uit.

Mets laat zijn vrouw, een dochter en twee zonen na. De uitvaartplechtigheid vindt op zaterdag 17 juni om 11.30 uur plaats in het crematorium van Wilrijk (Schoonselhof).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER