© Photo News

Wilmots streng na pandoering: “Ze hielden zich niet aan de opdrachten”

Marc Wilmots zag Ivoorkust met 5-0 opgerold worden door Nederland. Onze landgenoot, die het Afrikaanse land op de rails moet krijgen, zag het met lede ogen aan. De bondscoach van Ivoorkust was streng voor zijn spelers, al haalde hij ook verzachtende omstandigheden aan.

gegy

“Ik had het me anders voorgesteld, maar wist dat het moeilijk zou worden”, opende Wilmots. “Drie spelers zijn vanochtend pas toegekomen, eentje (Kessie, nvdr.) was gisteren nog met zijn transfer naar Milan bezig, Kalou viel geblesseerd uit,… Ik moest ook bepaalde jongens matchritme laten opdoen met het oog op de kwalificatiematch tegen Guinee. Er zijn dus wel wat verklaringen.”

Over de match zelf was hij streng: “Twee stilstaande fases en een domme penalty en we staan 3-0 achter. Het probleem is dat niet iedereen zich aan de opdrachten hield. Daar moeten we aan werken. Sommige jongens gingen bijvoorbeeld op hun eentje druk zetten. Tja… Ik probeerde vandaag om met drie tegen drie op het middenveld te spelen, maar als die jongens hun opdrachten niet vervullen en hun mannetje laten lopen, wordt het moeilijk. Ik zal dus nu moeten analyseren of we dit systeem nog wel kunnen spelen. Misschien moeten we het voortaan anders doen”, aldus de coach.

Wilmost gaf ook grif toe dat de tegenstander beter was. “Het was ook een kwestie van kwaliteit. Nederland heeft een zeer goede ploeg. Nu moeten we de knop omdraaien en wegwezen. Op naar de match tegen Guinee.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer