Direct naar artikelinhoud

Nieuwe huiszoekingen in Londen: "Politie weet wie daders zijn"

Vanochtend vroeg heeft de Britse politie twee nieuwe huiszoekingen uitgevoerd in Oost-Londen. Er werden verschillende mensen opgepakt. De Metropolitan Police liet ook weten de identiteit van de daders te kennen. "De aanslag werd beraamd op eigen bodem."

Twitter bericht wordt geladen...

De politie viel vanochtend vroeg binnen in huizen in Barking en Newham. In Barking werden verschillende mensen aangehouden na een huiszoeking. Het zou gaan om de flat van een van de daders. Eén man werd intussen vrijgelaten.

Buren zeggen dat ze in alle vroegte schoten en luide knallen hoorden.

De daders van de aanslag, die opgeëist werd door Islamitische Staat, zijn intussen bekend bij de politie. Die zal de namen "zo snel als operationeel mogelijk is" bekendmaken. Ze bekijkt eerst of er geen medeplichtigen waren. "De grootste dreiging waar het land nu mee kampt, komt niet uit het buitenland, maar is van eigen bodem", beklemtoonde politiecommandant van Londen, Cressida Dick. "Deze recente aanvallen hebben, denk ik, een hoofdzakelijk binnenlands zwaartepunt", zei Dick. "We onderzoeken altijd of zoiets vanuit het buitenland kan aangestuurd zijn, maar bij de dreiging waarmee we nu te maken hebben, lijkt dat niet het geval te zijn."

Intussen werd de plaats van de aanslag iets vroeger dan voorzien vrijgegeven. De London Bridge en de omliggende straten zijn weer toegankelijk voor het verkeer, en de trein- en metrostations kunnen vanmorgen gebruikt worden.