© Willy Pauwels

Kunstenaar Nand Hendrix herstelt beeld na 5de keer vandalisme

Beeldend kunstenaar Nand Hendrix herstelt, na een 5de keer vandalisme, het kruisbeeld dat hij voor de Scouts van Leopoldsburg meer dan 20 jaar geleden kapte.

Willy Pauwels

Meer dan 20 jaar geleden kapte beeldend kunstenaar Nand Hendrix uit Leopoldsburg, een Christus op kruis, voor de scouts van Leopoldsburg. Het beeld werd geplaatst in de bossen op de Konijnenberg in het gehucht De Boskant. Het was oud-scoutsleider René Thijs die Nand gevraagd had het beeld te kappen voor die mooie rustgevende plek in het bos. Voor vele wandelaars en spelende kinderen was het beeld al die jaren een herkenninspunt temidden van de bossen, om even ingetogen tot rust te komen, en misschien even dankbaar te zijn voor de mooie natuur. Helaas komen op deze rustige plek ook wel eens mensen met minder goede bedoelingen, die er niet voor terugdeinzen vernielingen aan te brengen.

René Thijs, die vaststelde dat het beeld voor de 5de keer zwaar beschadigd werd, vroeg Nand om het beeld nog een keer te restaureren. Daar ging de 89-jarige Nand Hendrix graag op in, zodat binnenkort het beeld terug haar plaats zal innemen op de Konijnenberg, een beetje als magisch-spirituele baken temidden van de bossen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer