© ss

Ontroerende brief aan ‘jong meisje met groene badpak’ bezorgt internet krop in de keel

Een doodgewone dag aan zee was voor de Spaanse Jessica Gomez een gelegenheid om enkele taferelen vanop het strand op Facebook te beschrijven. Ze richt haar verhaal aan een meisje in een groen badpak dat ze op het strand opmerkte. De brief aan dat meisje ging intussen viraal: al meer dan 160.000 mensen deelden de pakkende post.

lbo

“Liefste meisje in het groene badpak”, zo begint de brief. “Ik ben de vrouw die naast jou zat op het strand, samen met mijn twee kinderen. Eerst en vooral wil ik jou vertellen dat ik een heel fijne tijd had met jou en jouw groep vrienden. Ik heb genoten van jullie filosofische gesprekken, van jullie muziek, van jullie lach.”

Maar het meisje in het groene badpak deed Jessica ook aan vroeger denken. “Ik werd eventjes een beetje gek toen ik jou zag en niet meer wist op welk moment in mijn leven ik geëvolueerd ben van het meisje dat jij nu bent naar de vrouw die hier nu zit. Van degene die samen weggaat met mijn vrienden naar degene die weggaat met mijn kinderen,” gaat Jessica verder.

Maar dat is niet waarom Jessica haar brief schreef. “Ik schrijf jou omdat ik ook naar jou gekeken heb. Ik heb gezien hoe jij van jouw vrienden de laatste was om jou om te kleden en hoe je achteraan de groep ging staan. Je stond een beetje verstopt en ik zag hoe je discreet jouw t-shirt uitdeed. Ik staarde niet, maar ik zag het toch. Ik zag ook hoe je met gekruiste armen op jouw handdoek ging zitten, zodat niemand jouw buik zou opmerken.”

Lichaam verstoppen

Daarna gingen het meisje met het groene badpak en haar vrienden zwemmen. “Ik zag hoe nerveus je was toen je al rechtstond, maar je moest wachten op jouw vriendin om door te gaan, waardoor iedereen jou zo kon zien. Opnieuw stond je met jouw armen gekruist over jouw buik.”

Jessica zag ook hoe het meisje paniek in haar blik had toen ze naar de zee ging en niet langer alles kon verstoppen. “Ik weet niet of die schaamte te maken had met de vriendin waarop je moest wachten, de vriendin die het lichaam heeft van een model en haar lokken nog aan het goed leggen was. Je keek naar de grond, nar een plaats om je te verbergen.”

Jessica wou dat ze het meisje dingen gezegd had. “Want voor ik de vrouw was die met haar kinderen naar het strand kwam, was ik het meisje dat zo op de handdoek zat. Ik zat op jouw plaats, op jouw handdoek. Ik had je willen zeggen dat ik in het echte leven al op jouw handdoek heb gezeten, maar ook op de handdoek van jouw vriendin. Ik was een beetje jou, maar ook een beetje jouw vriendin. Als ik zou kunnen terugkeren naar het verleden, dan zou ik ervoor kiezen om te genieten van het nu in plaats van me bezig te houden met onbenullige dingen.”

Betoverende glimlach

Daarop steekt Jessica het meisje ook nog een hart onder de riem. “Ik wilde je ook graag zeggen dat je een betoverende glimlach hebt. Maar het is jammer dat je je zo tracht te verstoppen waardoor je die prachtige glimlach minder toont. Jouw lichaam is ook prachtig, omdat het jeugdigheid en het leven zelf uitstraalt. Jouw lichaam, dat is het huis van jouw ziel. Het is wie jij bent. Ik zou willen dat je jezelf zou zien met de blik van een vrouw van 35, omdat je dan zou begrijpen dat je het verdient om geliefd te zijn door anderen, maar ook door jezelf.”

Jessica hoopt dan ook dat het meisje een fijne partner vindt. “De persoon die op een dag van jou zal houden, zal dol zijn op jouw lichaam, op jouw figuur, op jouw schoonheidsvlekjes. Als dat niet zo is, dan verdient die jou niet. Want geloof me, je bent helemaal perfect zoals je bent.”

“Ik ben zelf met een klein meisje naar het strand gekomen. Dat kleine meisje in haar roze badpak had zoveel plezier en was helemaal bedekt met zand. Dat is het enige waar zij mee bezig was, met erachter te komen of het water nu echt koud is of niet.”

“Aan jou kan ik het niet meer rechtstreeks zeggen, lief meisje in groen badpak”, besluit Jessica. “Maar wees er zeker van, aan mijn klein meisje zal ik alles vertellen. En ik zal ook alles vertellen aan mijn zoon. Want iedereen verdient het om op die manier graag gezien te worden, net zoals wij op die manier van anderen horen te houden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER