De beste Zweedse massage ter wereld? Die krijg je hier

© idh

Mathias Roelands (26) uit Lembeek werd afgelopen weekeinde in Kopenhagen tot wereldkampioen Zweedse massage gekroond.

ingrid depraetere

Roelands nam het op tegen deelnemers uit veertig landen. “Ik ben naar dit wereldkampioenschap getrokken om bij te leren en nieuwe mensen te leren kennen. Ik had nooit gedacht dat ik zou winnen. Ik ben erg blij met deze gouden medaille. Deze ervaring vergeet ik nooit meer”, aldus Mathias.

Mathias Roelands is sportleerkracht van opleiding. Hij organiseert in Lembeek sportkampen voor kinderen en leidt de zwemschool 2go fit in Halle. Hij werkt als zelfstandig sportverzorger in Lembeek en Tubize. Roelands behoort tot de kern van verzorgers van de Rode Duivels. Na zijn sportopleiding volgde bij bij Syntra in Sint-Niklaas een massage- en sportverzorgingsopleiding.

Zweedse massage is een van de meest gebruikte massagevormen waarbij er enkel met de handen wordt gewerkt. De Zweedse massage onderscheidt zich door uit te gaan van de anatomie en bloedstroomrichting. Een goede doorbloeding en hulp bij het zelfherstellend vermogen zijn naast ontspanning het grootste doel. Deze vorm van massage wordt bij sporters veel gebruikt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen