Luana (25) doodgestoken op straat met dochter op de arm

Op de Dieplaan in Genk is gisteravond een vrouw neergestoken. Hulp kon niet meer baten. Het slachtoffer is de 25-jarige Luana Romagnoli. In het kader van het onderzoek werden enkele personen voor verhoor meegenomen, onder wie haar man Emrah T. Getuigen zagen en hoorden het gevecht in het centrum van Genk.

Chris NELIS/Nancy VANDEBROEK

De feiten speelden zich gisteravond kort voor 22 uur af ter hoogte van Audio Nova op de Dieplaan, midden in het centrum van Genk. Wat er zich precies heeft afgespeeld, was gisteravond nog niet duidelijk. Het onderzoek was nog volop bezig.

Enkele buurtbewoners waren getuige van de steekpartij. “Ik hoorde geschreeuw en ben naar mijn balkon gelopen om te kijken wat er aan de hand was”, aldus een buurtbewoonster die anoniem wilde blijven. “Ik zag een schermutseling en herkende meteen Emrah en zijn partner. Zij wonen hier in de omgeving. Het is overigens niet de eerste keer dat ze ruzie hadden. Het ging er heftig aan toe. Ik heb niet gezien wat er precies gebeurde maar verneem dat hij haar heeft neergestoken. Het verbaast me eerlijk gezegd niet. Het moest er ooit van komen. Hij kon heel agressief uit de hoek komen, voor het minste ontplofte hij. Hij is overigens gekend als een notoire druggebruiker.”

Volgens buren zou de man recent nog in de gevangenis hebben gezeten en was hij voorwaardelijk vrij.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar een poging om het neergestoken slachtoffer te reanimeren, mislukte. De politie kwam met meerdere ploegen ter plaatse. De agenten moesten enkele familieleden die uitzinnig reageerden onder bedwang houden.

Het parket van Limburg werd ingelicht en stuurde het gerechtelijk labo ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Het slachtoffer en haar partner getuigden drie jaar geleden nog in deze krant nadat hun dochtertje werd geboren met een onvolgroeid armpje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer