© ToRo

© ToRo

© TVL

© 112MeldingenLimburg

© ToPa

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

E313 Laakdal na 9 uur fileleed door zwaar ongeval opnieuw opengesteld

De E313 snelweg ter hoogte van Laakdal is van dinsdagvoormiddag 11 uur tot 20 uur volledig versperd geweest na een ongeval met een tankwagen. Het gevaarte kantelde na een slippartij en lag volledig dwars over de rijbaan. Tussen Ham en Laakdal stond alles stil. De vrachtwagen is ondertussen recht getakeld, de waterstofperoxide is uit het compartiment overgepompt in een andere tankwagen, en de vrachtwagen getakeld. Na reiniging van de weg, werd de snelweg opnieuw opengesteld.

ToRo

De hulpdiensten zorgden voor flesjes water. Takeldiensten verwijderden een deel van de middenberm, zodat bestuurders rechtsomkeer konden maken en onder begeleiding konden terugkeren.

Bij de klap raakten geen andere voertuigen betrokken. Enkel de truckchauffeur liep lichte verwondingen op. Hij is op eigen houtje uit de stuurcabine kunnen klauteren. De tankwagen was geladen met peroxide, een bijtend product. Om die reden was ook een veiligheidsperimeter ingesteld.

Het verkeer richting Hasselt moest de E313 verlaten in Geel-Oost en vervolgens calamiteitenroute F volgen tot de oprit Ham. Richting Antwerpen gold calamiteitenroute G. Het verkeer over langere afstand van Hasselt naar Gent kon beter omrijden via Brussel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het Rode Kruis is ter plaatse om water uit te delen aan de automobilisten.

Lees ook: Op een na zwaarste filedag op Vlaamse snelwegen dit jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer