© HO

© HO

© 112MeldingenLimburg

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

E313 opnieuw vrijgegeven na gekantelde tankwagen

Op de E313 in Laakdal, ter hoogte van het distributiecentrum van Nike, is dinsdagochtend een tankwagen gekanteld en in de middenberm terechtgekomen. De E313 was er in beide richtingen voor uren afgesloten. Dinsdagavond rond 20 uur werd de rijbaan opnieuw vrijgegeven.

mce, JaTi

Het ongeval gebeurde tussen afrit Geel-Oost en afrit Ham richting Lummen. De vrachtwagen was geladen met waterstofperoxide. Er was een wolk met licht irriterende stof ontsnapt, maar de situatie is onder controle. Er was geen gevaar voor de omwonenden.

“Vermijd de omgeving, zet ventilatie uit en sluit de ramen”, waarschuwden het Vlaams Verkeerscentrum en de gemeente Laakdal. Ook omwonenden binnen een straal van 200 meter hielden best ramen en deuren gesloten.

© HO

Kilometerslange files

De snelweg was er voor enkele uren in beide richtingen afgesloten. Richting Hasselt stond er rond 13 uur een file van twintig kilometer, richting Antwerpen veertien. Er was een lokale omleiding voorzien, maar ook daar was het enorm druk. Het verkeer richting Hasselt moest de E313 verlaten in Geel-Oost en vervolgens calamiteitenroute F volgen tot de oprit Ham. Richting Antwerpen gold calamiteitenroute G.

Er was een tankwagen ter plaatse om de waterstofperoxide over te pompen. De Civiele Bescherming en Het Rode Kruis deelden water uit aan de automobilisten die in de file staan.

De inhoud van de vrachtwagen was rond 20 uur overgepompt en de vrachtwagen werd weggetakeld. De perimeter is opgeheven en de rijbaan is opnieuw in beide richtingen vrijgemaakt. Ook alle op- en afritten zijn nu vrij.

© ToPa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER