© BELGA

Zo’n 300.000 dagtoeristen trokken naar kust in pinksterweekend

De kust heeft de verwachtingen waargemaakt met ongeveer 300.000 dagtoeristen in het verlengde pinksterweekend. De hotels haalden een bezettingsgraad van gemiddeld 85 procent. Dat meldt het provinciebedrijf Westtoer.

Het pinksterweekend bracht ongeveer 300.000 dagtoeristen naar de kust. Zondag was de topdag met 135.000 dagtoeristen. Dit blijkt uit de snelle monitor van Westtoer, in samenwerking met Proximus en hun mobiele telefoniedata.

Met 550.000 dagtoeristen in het hemelvaartweekend, heeft de kust er een sterke veertiendaagse opzitten, vooral dankzij het goede weer. Het lijkt dan ook een uitstekend voorjaar te gaan worden voor de kust, want ook de paasvakantie bracht veel volk op de been en de toeristische sector kreeg met paasmaandag nog een extra vakantiedag. Tijdens die vakantie trokken 1,2 miljoen dagtoeristen naar zee.

Ook de hotelsector deed het goed met een bezettingsgraad van gemiddeld 85 procent in het pinksterweekend. Het hemelvaartweekend deed nog beter. Toen waren bijna alle 13.000 bedden aan de kust bezet.

‘Met 300.000 dagtoeristen was het voorbije weekend meteen ook een nieuwe opsteker in het voorjaar. De vele evenementen in de kustgemeenten hebben tijdens de voorbije dagen gezorgd voor aangename vakantiesfeer’, aldus Franky De Block, gedeputeerde van Toerisme en recreatie (SP.A) en voorzitter van Westtoer .

Het is nu uitkijken naar de vakantiemaanden. Vanaf 15 juni kan er overal veilig gezwommen worden, want dan worden in alle tien de kustgemeenten redders ingezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer