© Isopix

© Isopix

thumbnail: null
thumbnail: null

Belg gaat met twee hoofdprijzen lopen op 'Oscars van de Mode'

Onze landgenoot Raf Simons heeft maandagavond op de CFDA Fashion Awards in New York een belangrijke modeprijs in de wacht gesleept. Hij ontving er een beeldje in de categorieën beste ontwerper van mannen- en vrouwenmode voor zijn werk bij het Amerikaanse Calvin Klein.

vwh

De CFDA Fashion Awards, voluit The Council of Fashion Designers of America Awards, worden sinds 1981 uitgereikt en staan bekend als het meest prestigieuze mode-evenement van het jaar. Van ontwerpers tot journalisten: mensen die iets bijdragen aan de huidige Amerikaanse modewereld worden tijdens deze uitreiking geëerd. Dit jaar won onze landgenoot Raf Simons, leading man bij Calvin Klein, in twee van de belangrijkste categorieën.

© Photo News

Simons mag zich een jaar lang de beste ontwerper van vrouwenmode noemen, maar hij is volgens de professionele jury ook verantwoordelijk voor de beste mannenmode. Simons, die vroeger het mooie weer maakte bij het Franse modehuis Dior, poseerde na afloop trots met een van zijn beeldjes.

In de categorie beste ontwerper van mannenmode, liet hij klinkende namen als Robert Geller, Thom Browne, Tim Coppens en Todd Snyder achter zich. De lijst met beste ontwerpers van vrouwenmode wordt aangevuld met Joseph Altuzarra, Marc Jacobs, Jack McCollough en Lazaro Hernandez voor Proenza Schouler en Ashley en Mary-Kate Olsen voor The Row.

Bekijk hier de volledige lijst met alle winnaars.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer