“Atypische” avondspits in Antwerpen: Drukte richting binnenstad, maar rust in stad zelf

Door de knip van de Leien was het richting de binnenstad dinsdagnamiddag en -avond erg druk op onder meer op de Kaaien en in de Van de Wervestraat. In de binnenstad zelf was het dan weer erg rustig. Op de E17 zorgde een ongeval in Zwijndrecht voor grote hinder richting Antwerpen.

doro

LEES OOK. Dit zijn de pijnpunten van de eerste ochtendspits na de knip van de Leien

“De avondspits in Antwerpen was bijzonder atypisch”, zegt Cheryl Horemans, communicatiemanager van Noorderlijn. “Naast de werken aan de Leien zorgden ook de gedeeltelijke instorting van een gebouw in de Carnotstraat (Rond 18.45 uur werd de Carnotstraat weer vrijgegeven, red.), het slechte weer en twee ongevallen op de Ring ervoor dat de uittocht vanavond moeizaam verliep. Het verkeer op de Leien zelf boven en onder de knip verliep vandaag wel redelijk vlot.”

© jhs

De belangrijkste knelpunten tijdens de avondspits waren de Kaaien richting zuid en de omgeving van de Straatsburgbrug richting Noorderlaan. De uittocht werd bemoeilijkt door een zwaar ongeval op de E17 in Zwijndrecht richting Antwerpen. Daar reed een vrachtwagen in op de file. De bestuurder van de vrachtwagen zat gekneld in zijn cabine. De brandweer had enige tijd nodig om hem te bevrijden. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer begon rond 17 uur met de opkuiswerken, pas rond 20 uur werd de weg helemaal vrijgegeven. Bovendien was er rond 19 uur een nieuw ongeval op de E17 richting Antwerpen, deze keer in Kruibeke. Twee rijstroken waren er een half uur lang versperd.

In de Van de Wervestraat die parallel loopt met de Italiëlei stond het verkeer rond 16.45 uur quasi stil. Onze reporter ter plaatse telde zowat 18 bussen van De Lijn in de file. In de binnenstad zelf was het dan weer erg kalm. Zo was er amper verkeer aan de Schoenmarkt en de Nationalestraat.

Pendelaars

“Hoe het verkeer de volgende dagen zal verlopen, is op basis van het beeld dat we vandaag zagen moeilijk in te schatten”, zegt Horemans. “Daarom zal de verkeersstroom de komende dagen opnieuw nauwlettend worden opgevolgd.”

“Aan pendelaars wordt aangeraden om zoveel mogelijk buiten de spitsuren te rijden, gebruik te maken van de Antwerpse Ring en Singel, of om via de Park & Rides en het openbaar vervoer naar de binnenstad te komen”, aldus Horemans. “Op die manier vermindert de verkeersdruk op de Charles De Costerlaan, de Waaslandtunnel en de Tunnelplaats. Zo is er meer ruimte voor het lokaal verkeer in en vanuit Linkeroever.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER