© REUTERS

Man valt agent aan met hamer aan Notre-Dame

Voor de Notre Dame in Parijs heeft een man twee politieagenten bedreigd met een hamer. Een agent raakte gewond, de dader werd neergeschoten. De politie kwam massaal ter plaatse, het plein werd ontruimd.

vtvn, km

Aan de beroemde Notre Dame kathedraal in hartje Parijs heeft een politieman dinsdag het vuur geopend op een man die hem had aangevallen, zo heeft de politie bevestigd. Twee politieagenten werden met een hamer aangevallen. Een agent heeft de aanvaller neergeschoten. De dader heeft 'dit is voor Syrië' geroepen. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérard Collomb, dinsdag gezegd.

De dader werd in de borstholte geraakt en even later afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie zal hem verhoren van zodra zijn gezondheid dit toelaat. De dader heeft een agent verwond aan het hoofd. De verwondingen zouden niet ernstig zijn, aldus Franse media.

Er zijn ook berichten dat er twee explosies zouden zijn geweest en dat er een paniekgolf zou zijn geweest voor de kathedraal. Er zou in de buurt ook een geblindeerde bestelwagen zijn gezien. De autoriteiten stelden een veiligheidszone in en riepen het publiek op weg te blijven uit de omgeving. De politie liet om twintig na vijf via Twitter weten dat de situatie aan de Notre Dame onder controle was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zo'n 900 bezoekers van de kathedraal moesten al die tijd binnenblijven. Ze werden gevraagd om te blijven zitten, zo meldden de krant Le Figaro en nieuwszender BFMTV. De politie zou willen uitklaren of er onder hen geen medeplichtige is van de aanvaller. Na een veiligheidscontrole mochten de mensen mondjesmaat de Notre Dame verlaten. Alle inzittenden werden gefouilleerd.

Of de dader al dan niet een terroristische achtergrond heeft is nog niet geweten. Het Franse anti-terreurbureau heeft wel een onderzoek geopend na het incident aan de Notre-Dame. Het is niet de eerste keer dat veiligheidstroepen het mikpunt zijn van een aanslag. Midden april is nog op de Champs Elysées een politieagent doodgeschoten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer