© Belga

Apple wil gebruik van iPhone in auto beperken met nieuwe functie

Apple wil alles op alles zetten om de veiligheid in het verkeer te verhogen. Dit met de nieuwe functie ‘Niet Storen tijdens Autorijden’, die merkt wanneer je aan het autorijden bent. Notificaties worden vervolgens uitgeschakeld, maar navigatie-apps zoals Google Maps kan je wel nog blijven zien.

evg

De functie zal beschikbaar zijn vanaf het moment dat je een update uitvoert naar het nieuwe besturingssysteem iOS 11 op je iPhone. De optie wordt op je scherm getoond wanneer je iPhone merkt dat je aan het rijden bent. Je kan de modus ‘Niet Storen tijdens Autorijden’ wel zelf in- en uitschakelen. Passagiers kunnen de functie met andere woorden gerust uitschakelen, zodat zij hun smartphone wel nog kunnen gebruiken.

Uitzondering in dringende gevallen

Mensen die je proberen te bereiken terwijl je iPhone in de ‘Niet Storen tijdens Autorijden’-modus staat krijgen automatisch een berichtje dat je aan het autorijden bent. Maar als ze je écht heel dringend moeten kunnen contacteren, kunnen ze de reactie ‘urgent’ sturen, zodat je de melding wel te zien krijgt.

Het nieuwe besturingssysteem iOS 11 wordt in de herfst van dit jaar verwacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer