© BELGA

“Zitpenningen Samusocial zijn forfaitair en afkomstig van permanente middelen”

Bij een publieke - en geen gesloten zitting zoals eerder verwacht - heeft Samusocial-directrice Pascale Peraïta (PS) dinsdagavond op de Brusselse gemeenteraad haar verhaal aangepast en verteld dat de zitpenningen die de bestuursleden verkregen forfaitair zijn en afkomstig zijn uit permanente middelen, niet uit de individuele giften. Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) beantwoordde geen enkele vraag over zijn betrokkenheid.

In haar antwoord op de vele oproepen tot transparantie van de oppossitieleden, liet Peraïta verstaan dat de occasionele giften van individuen en bedrijven “integraal naar de werking van de vzw gaan. De zitpenningen zijn afkomstig van permanente middelen zoals sponsoring van bedrijven.” Een nieuwe wending in het verhaal, want eerder verklaarde de OCMW-voorzitster dat de zitpenningen afkomstig waren uit giften.

Bovendien vroegen de oppositieleden zich af hoeveel vergaderingen er nu degelijk plaatsvonden. “We hebben geen toegang tot de documenten van die vergaderingen, want er is geen transparantie”, “Worden er echte vergaderingen gehouden en wordt er wel echt gewerkt”, stelde oppositielid Joëlle Milquet (cdH) de vraag. Ook daar moest Samusocial-directrice Peraïta het antwoord schuldig blijven en toegeven dat er sinds 2015 geen zitpenningen meer uitgedeeld werden, maar het om een forfaitaire vergoeding gaat van geen 10 maar 12 maanden.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer