© rr

Sp.a roept op tot ideeën via website deknip.be: “Trams nodig om de vijf minuten”

Zorg ervoor dat om de vijf minuten een tram rijdt op de kernlijnen. Dat is een van de voorstellen van de Antwerpse sp.a op haar nieuwe website deknip.be.

Sacha Van Wiele

De Antwerpse sp.a is voor de knip met de werken aan het Operaplein en de Noorderleien. “Het openbaar domein wordt opgewaardeerd door de wagen onder de grond te duwen”, zegt Tom Meeuws, Antwerps sp.a-voorzitter. “Dit is trouwens een project van het vorige stadsbestuur.”

“Alleen schiet dit stadsbestuur tekort in de minderhinder-maatregelen. Dat zag je aan de lange files rond Antwerpen dinsdag. Wie van ver buiten de stad komt, heeft geen volwaardig alternatief voor de wagen.”

Op de nieuwe website deknip.be doet sp.a zelf enkele voorstellen. Zo moet er om de vijf minuten een tram zijn op de belangrijkste lijnen. “Weg met de dienstregelingen”, zegt Meeuws. “Indien er te weinig tramchauffeurs zijn op korte termijn worden chauffeurs vanuit andere regio’s of afdelingen gedetacheerd naar de stad, net zoals er tijdens de zomerperiode Antwerpse trams aan de kust rijden.”

Via deze website kunnen Antwerpenaars zelf ook voorstellen doen om Antwerpen bereikbaar te houden tijdens de werken, die 1,5 jaar zullen duren.

deknip.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen